betaalbaar goed eten

Gember sesam dressing

4 personen
Ingredienten

5 eetlepels geroosterde sesam olie
2 eetlepels (genmai-su)** rijstazijn
2 eetlepels agave siroop
3 eetlepels geraspte gember*
1 eetlepel gehakte spaanse peper
60 ml zonnebloemolie
¾ eetlepel limoen sap
4 eetlepels (40 ml) tamari** (of sojasaus)
1 theelepel zout 

Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten in een blender.

  2. Zeef de dressing eventueel om stukje gember eruit te halen.

Opmerkingen

* Mocht je geen blender hebben, dan kun je de dressing ook maken in een schaaltje met een garde. In dit geval knijp je met je handen het sap uit de gember rasp en gebruik je het sap in de dressing. Gebruik eventueel iets meer rasp.

** Genmai-su een rijstazijn van volwaardige/ongeraffineerde rijst met een honingkleur. De gebruikte rijstsoort en natuurlijke fermentatie geven deze azijn een heel zacht smaak. Het is minder zuur dan de gebruikelijke azijn. Je kunt dit eventueel vervangen door gewone rijstazijn. Gebruik in dit geval in eerste instantie iets minder en voeg later naar smaak meer toe. Genmai-su kun je vaak kopen bij biologische supermarkten.

*** Tamari is glutenvrije sojasaus. De twee zijn verder erg gelijkwaardig omdat ze beide een bijproduct zijn van gefermenteerde sojabonen. Tamari kun je vaak kopen bij biologische supermarkten (zoals de Ekoplaza) of toko’s/aziatische supermarkten.